Sälj din bostad

Vi kan området, vi vet var solen går upp, närmsta vägen till förskolan. Vi har sålt drömhem här sedan 1994.

För oss är det viktigt att du känner dig delaktig genom hela processen och vi lovar dig ett engagemang utöver det vanliga. Vi hjälper dig med alla förberedelser inför försäljningen och tillsammans hittar vi rätt köpare till din bostad. När du är redo sätter vi igång.

Så här går det till:

1. Första mötet

Vi träffas och går gemensamt igenom er bostad och vi berättar om hur vi bäst kan hjälpa till med eventuell försäljning. Vi pratar om era förväntningar och vilket upplägg som passar er bäst. Vi stämmer av dina förväntningar på försäljningen och hur snart du vill sälja. Efter mötet ger vi, utifrån vår erfarenhet och nuvarande marknadsläge, ett förslag på lämpligt försäljningspris samt arvode.

2. Förmedlingsuppdrag

När vi kommit överens ingår vi som fastighetsmäklare ett förmedlingsuppdrag med dig som säljare där villkoren för vårt uppdrag anges. I förmedlingsuppdraget specificeras bland annat bostadens utgångspris, överenskommet arvode, avtalstid för uppdraget etc.

3. Förberedelser

För att skapa de bästa förutsättningarna för en lyckad försäljning anpassar vi våra förberedelser utifrån just er bostad och önskemål. Vi samlar in all nödvändig information om bostaden från exempelvis myndigheter och bostadsrättsförening. För att presentera er bostad på bästa sätt tar vi hjälp av stylist och fotograf samt sammanställer en bostadsbeskrivning. I vissa fall är det aktuellt med besiktning och energideklaration.

Vi förmedlar gärna kontakten för detta och deltar alltid vid besiktningstillfället för att få en djupare kunskap om er bostad.

4. Marknadsföring

Försäljningen är igång och full fokus ligger på att er bostad ska nå ut till så många spekulanter som möjligt. Vi arbetar med bred marknadsföring och annonserar er bostad på bland annat vår hemsida, Hemnet, Boneo och sociala medier. Vi matchar också er bostad mot vårt digra kundregister.

5. Visning

Vi planerar in visningar på tider som passar er. Antalet visningar som behövs kan variera beroende på bostad och efterfrågan. Vi föredrar personliga visningar.

6. Budgivning

Inför en eventuell budgivning stämmer vi alltid av med er hur ni önskar att en sådan ska gå till – ni som säljare har alltid rätt bestämma till vem och till vilket pris ni säljer för. Vi är skyldiga att notera alla bud som inkommer och upprättar alltid en budförteckning som säljare och köpare får ta del av vid avslutad affär.

7. Kontraktskrivning

När överenskommelse skett mellan er och tilltänkt köpare upprättar vi ett avtal som undertecknas av båda parter. Vanligtvis betalar köparen en handpenning på 10% av försäljningspriset till vårt klientmedelskonto. Finns det inga villkor för kontraktets fullbordan förs handpenningen över direkt till säljare och finns det villkor deponeras handpenningen hos oss till dess att villkoren är uppfyllda.

Gäller försäljningen en bostadsrätt hjälper vi till med köparens medlemskapsansökan till bostadsrättsföreningen som krävs för en giltig överlåtelse.

8. Tillträde

På tillträdesdagen träffas vi, säljare och köpare på plats i bostaden för att se så att allt är i sin ordning inför övertagandet. Vi hjälper gärna till med avläsning av el- och vattenmätare samt ser till att ägarbyte sker av el, vatten, avlopp och renhållning. Vi träffas sedan på vårt kontor eller köparens bank för signering, erläggande av slutlig köpeskilling och överlämnade av nycklar.

Vi sköter kontakten med inblandade banker och ser till att eventuella lån på bostaden löses. Om försäljningen gäller en fastighet ska lagfart sökas för den nya ägaren, detta görs med hjälp av oss eller köparens bank.

9. Deklaration

Året efter att köpekontrakt eller överlåtelseavtal upprättats ska försäljningen deklareras till Skatteverket. Vi hjälper till med deklaration om det önskas.

Jag vill sälja min bostad

Går du i säljtankar och vill sälja din bostad? Fyll i formuläret nedanför så hjälper vi dig med en framgångsrik bostadsaffär.

Sälja, köpa eller bara nyfiken?

Kontakta oss